Українцям надсилатимуть сигнали про небезпеку: деталі від ДСНС

Через смартфони українців інформуватимуть про надзвичайні ситуації

Мобільні оператори та ДСНС тестують нову систему сповіщення про небезпеку Cell Broadcast. Абоненти Київстар, Vodafone та Lifecell почнуть отримувати екстрені сповіщення від рятувальників, передає Донасб24.

Інформація про це вже надійшла в SMS-повідомленнях до українців від ДСНC. Так, з середи, 7 вересня, почнеться тестування нової системи інформування про надзвичайні ситуації.

Як уточнюють у ДСНС, повідомлення про небезпеку будуть з тривалим звуковим сигналом.

«Це одна із ключових переваг технології Cell Broadcast над SMS-повідомленням. Гучний сигнал разом із вібрацією буде тривати 15−20 секунд або до моменту вимкнення сповіщення людиною», — уточнюють у службі надзвичайників.

Повідомлення у системі Cell Broadcast будуть поступати на смартфони з 2019 року випуску та з операційою системою Android версії 11 та вище або iOS від версії 14.5. ДСНС також плануть розширити перелік моделей разом з виробниками.
Серед переваг нової системи: швидкість доставки повідомлень, наявність сигналу навіть при вимкненому звуку на телефоні та адресування мешканцям конкретних громад чи по всій Україні залежно від ситуації.

Крім того, власники пристроїв зможуть вмикати та вимикати сповіщення системи у налаштуваннях. Уточнюється, що повідомлення, що надійдуть з 7 вересня українцям, не будуть пов’язані з реальними надзвичайними ситуаціями та не вимагають дій з боку громадян.

Тестові повідомлення у системі Cell Broadcast будуть надходити мешканцям 17 областей України.





ІНШІ НОВИНИ