Українці просять Зеленського не надавати громадянство України Невзорову

Електронна петиція до Президента Володимира Зеленського про заборону надання громадянства України російському журналісту Олександру Невзорову набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів.

Про це свідчать дані на сайті Президента, передають Українські Новини.

Відповідну петицію було зареєстровано 8 червня і станом на 8 вересня вона набрала 25 111 голосів. Її ініціатор – Євгенія Шевченко.

“Чи може хтось назвати хоча б п’ять особливих заслуг Невзора перед українським суспільство? Окрім тієї, що він проти вбивств і зґвалтувать українців? Так, це його позиція і вона є невід’ємною для будь-якого свідомого громадянина в своїй країні. Я наголошую, в СВОЇЙ. Тобто, в Росії. Нехай далі буде молодцом і нарешті попрацює на благо своєї Росії. Але подібна позиція – не є приводом розкидатись нашим громадянством!”, – вважає авторка петиції.

Вона підкреслює, що наразі Україну захищає велика кількість іноземців, які “приїхали нас рятувати за покликом свого серця і вони не мають цього громадянства, хоча більшість просила і отримала відмову”.

“Чи прожив Невзоров в Україні хоча б п’ять років? Ні. Чи знає він і послуговується в житті українською мовою? Ні. Чи знає він історію України і її традиції? Ні. Чи працював він всі ці п’ять років на процвітання і розбудову нашої країни, платив податки? Ні.
Чи був він поплічником і довіреною особою путіна? ТАК. Чи привів він його до влади у 2012 році? ТАК. Чи агітував він за збереження російської імперії і чи дотримується імперіалістих поглядів стосовно колишніх окупованих територій ссср? ТАК. Чи виправдовував він вбивства мирних литовці у 1991 році і випускав фільми, де виправдовує дії рф? ТАК. Чи підтримував він чеченські війни? ТАК!”, – наголошує авторка.

Віддтак, на думку ініціатора петиції, росіянам немає місця на українській землі, так як ми виборюємо нашу незалежність і сувернітет кров’ю і життями мирних українців і воїнів.

“Навіщо створювати в Україні, яка ледь-ледь стає на ноги через 30 років свого відносно вільного існування, маленьку росію? Яка знову нас повчатиме, яка знову принесе руській мір на нашу мирну землю, яка знову буде ділити і різати нас на рускагаварящіх і бандеровцев?!”, – питає авторка.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ