У військових з’явиться нова підстава для демобілізації — проект

В умовах воєнного стану втрачають своїх близьких не лише звичайні громадяни, але й військовослужбовці. Тому вони повинні отримати право на звільнення зі служби з цієї підстави.

Задля досягнення рівності між особами, які вже є військовозобов’язаними, та особами, які не підлягають призову, нардепи зареєстрували проект «Про внесення змін до статті 26 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» (№8009), повідомляє «Закон і Бізнес».

Ним розширюються підстави звільнення з військової служби в період воєнного стану. Таке право пропонується надати військовим, якщо їхні близькі родичі загинули або пропали безвісти під час воєнних дій. До такої категорії віднесені чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра.

Свою ініціативу нардепи пояснюють тим, що 29 липня прийнято закон «Про внесення змін до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо розширення переліку осіб, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації» №2491-ІХ. Він надає відстрочку від призову особам, чиї близькі родичі загинули на війні. Тому логічно, що таке саме право повинні мати й ті, хто вже же виконує свій обов’язок щодо захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ