Виготовляють пакети і харчуються за стандартами ЗСУ: журналіст розповів, в яких умовах живуть полонені окупанти в Україні

Російські окупанти, які потрапили в полон в Україні, живуть у гідних умовах в одному із секретних таборів. Загарбники отримують повноцінне харчування за стандартами ЗСУ та якісну медичну допомогу.

Однак, незважаючи на це, ті окупанти, яких повернули до РФ, найчастіше знову повертаються на війну в Україну. Про це розповів журналіст ТСН Ігор Сєров.

За словами журналіста, полонені російські окупанти працюють у таборі. Вони виготовляють різдвяні пакети, які з’являться у продажу в Україні.

“Вони там усі працюють, роблять подарункові пакети з написом Merry Christmas – “Щасливого Різдва”. Ці пакети будуть у продажу в Україні, й це дуже парадоксально, як на мене”, – зазначив журналіст.

Також журналіст розповів, що окупанти отримують повноцінне триразове харчування. До того ж, жодного натяку на тюремні умови в таборі для полонених немає. У кожного загарбника є ліжко, тумбочка та гігієнічне приладдя.

“Живуть вони там у шоколаді. Виконуються всі норми Женевської конвенції, їх годують за стандартами офіцерів ЗСУ. Наприклад, на сніданок у них риба, ячна каша з соусом, хліб, цукор, чай. Обід: салат з капустою, суп макаронний, картопля відварна з тушкованою рибою. Вечеря: риба з картопляною добавкою, хліб, цукор, чай. Це не схоже на в’язницю, це як військова казарма. Багато стоїть ліжок. У кожного є тумбочка, засоби гігієни, книжки вони читають”, – розповів журналіст.

Журналіст зазначив, що більшість російських окупантів навіть не розуміють, чому вони потрапили в полон і досі багато хто стверджує, що їхали в Україну “звільняти” пам’ятники радянським солдатам.

Також відомо, що більш ніж 60% полонених окупантів, які повернулися до Росії, вдруге їдуть на війну в Україну. Журналіст наголосив, що навіть після полону та побаченого в Україні, російські загарбники залишаються при своїй думці й надалі готові воювати.

Водночас журналіст додав, що співробітники установи, де містяться окупанти, не мають завдання їх перевиховати. Насамперед це обмінний фонд, завдяки якому вдається повернути додому полонених українців.





ІНШІ НОВИНИ