“Виїжджати нікуди не треба”: в Офісі президента заспокоїли українців щодо блекауту

Заступник голови Офісу президента (ОП) Кирило Тимошенко заявив, що українцям не потрібно виїжджати за кордон через ймовірність блекауту. За його словами, країна готова до будь-яких сценаріїв, і навіть у найгіршому з них перед енергетиками стоятиме завдання відновити електропостачання за кілька днів.

“Ми вже проходили багато різних “найгірших сценаріїв” протягом останнього місяця. Я хотів би одразу всіх заспокоїти – виїжджати з країни точно нікуди не треба. В інформаційному просторі був “вибух” щодо виїзду. Виїжджати нікуди не треба”, – сказав Тимошенко в ефірі національного телемарафону.

Він уточнив, що влада розробляє плани дій на будь-який випадок, зокрема варіант тотального відключення світла. Однак це не означає, що такий варіант очікується.

“Не буде у нас, сподіваємося, загального блекауту по всій країні. Так, можливі відключення, так, вони можливі не тільки на годину-дві. Але вже пройдено етапи того, як ми це робимо”, – розповів представник ОП.

Зокрема, в містах під керівництвом місцевої влади за допомогою ДСНС розгортатимуться пункти обігріву. Там можна буде зарядити гаджети, поїсти гарячу їжу тощо. А критичні підприємства працюватимуть за можливості на генераторах.

“Паралельно працюватимуть енергетики, щоб протягом доби-двох-трьох полагодити енергетику. Все залежить від ситуації з ракетних обстрілів. Але в будь-якому випадку ми у своїй країні, їхати нікуди не треба, все полагодимо, все стабілізуємо”, – резюмував Тимошенко.

За його словами, наприкінці минулого тижня енергетикам вдалося повернути систему до планових відключень. Тимошенко додав, що аварійні відключення поки не плануються, але вони можливі, особливо у випадку нових ракетних атак з боку РФ.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ