Руки гігантів знайшли похованими в ямах в давньоєгипетському палаці

Під час розкопок 3600-літнього палацу в колись великому місті Аваріс, команда археологів розкопала чотири ями. Що в ямах? Там немає тіл – тільки купа відрубаних кистей рук дуже великого розміру.

Більшість рук досить великі, а деякі з них дуже великі і можливо стародавні легенди правдиві в тому, що Стародавній Єгипет був населений гігантами.

Ці 4 стародавніх ями були знайдені в палаці царя Хаяна Гіксоського, західноазіатського народу, який правив частиною Північного Єгипту.

Дві ями знаходилися в зовнішній частині палацу і 2 відразу за тронним залом, що вказує на деяку церемоніальну важливість.

Ці великі кисті рук є першим фізичним доказом того, що археологи знайшли підтвердження подібної практики, широко представленої в давньоєгипетському мистецтві.

Солдати відрубували праві руки своїм ворогам і приносили їх своїм командирам, які кидали руки в яму, а потім кидали кожному солдату жменю золота в обмін.

Але залишається одне важливе питання: з ким же боролася армія Єгипту? Судячи з розміру виявлених в ямах кистей рук, це були – гіганти.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ