Вчені заявили про повне затоплення 6 великих міст

Група фахівців представила новий прогноз, згідно з яким вже за 8-9 років кілька великих мегаполісів можуть опинитися під водою. Щоб зробити такий прогноз, вчені скористалися картою, створеною фахівцями кліматичної організації Climate Central.

За словами дослідників, в 2030 році з великою ймовірністю може бути повністю затоплений Амстердам. Як пояснили фахівці, цьому сприятиме процес глобального потепління. Наступним містом, яке може опинитися під водою, стане Басра. Як пояснили вчені, вона розташована у болотяній місцевості, і з високою ймовірністю через кілька років жити в ній стане неможливо. Третім містом, яке ризикує стати затопленим, виявиться американський Новий Орлеан. За словами вчених, це місто оточує потужна система гребель але навіть вона не врятує від затоплення.

Також фахівці впевнені, що до 2030 року під водою опиниться італійська Венеція, причому цей процес триває вже зараз, і останніми роками він тільки прискорився. В’єтнамське місто Хошимін також буде затоплено але не повністю – під водою опиниться східна частина. Останнє місто, яке вказали вчені, це індійський мегаполіс Калькутта.





ІНШІ НОВИНИ