Вчені назвали найунікальнішу рибу на планеті

Довгий час вчені вивчали досить незвичайну рибу зубасту терпугу і виявили в неї дуже незвичайну особливість. Фахівці розповіли, що риба щодня може втрачати до 20 зубів, але вона знову їх відрощує.

За словами вчених, цей вид риби вважається досить великим, і терпуги належать до загону хижаків. Доросла особина в довжину може досягати 1,5 м, вага найбільшої особини, коли-небудь виявленої рибалками, досягала 59 кг. Проте, характерною рисою цієї риби вважається величезна кількість зубів. У дорослої особини може бути до 555 зубів, причому вони розташовуються на кількох щелепах. Ця незвичайна риба наділена додатковими ковтковими щелепами, а все її піднебіння покривають дрібні губні сталактити.

Вчені пояснили, що для експерименту вони відібрали близько 20 дорослих терпуг і помістили їх у великі акваріуми з пофарбованою водою, проте перед цим рибам також пофарбували зуби. У результаті вчені з’ясували, що кожен день риби втрачали до 20 зубів, але приблизно стільки ж у них виростало за 24 години. Пояснити цей феномен дослідники поки що не можуть, вони лише з’ясували, що найчастіше у терпуг випадають зуби, які розташовані на додатковій щелепі.





ІНШІ НОВИНИ