Xiaomi створила унікальний смартфон з п’ятьма камерами на задній кришці

Китайські виробники електроніки за останні два роки зробили дуже великий стрибок в своєму розвитку, що дозволило їм не тільки наздогнати відомі бренди, але ще і обігнати їх, причому дуже сильно. Секрет такого стану справ в тому, що компанії з Китаю розвиваються і впроваджують новітні технології в свої гаджети значно швидше, ніж будь-хто інший, а це незабаром може призвести до їх монопольного становища на ринку. Сьогодні, 30 січня 2019 року, компанія Xiaomi заявила про те, що вона створила унікальний смартфон, особливість якого полягає в тому, що на тильній кришці можна зустріти відразу п’ять камер, що працюють як одне ціле.

Один з топ-менеджерів Xiaomi Ван Тен Томас розмістив у соціальній мережі Weibo фотографію, в нижньому лівому кутку якої є водяний знак «Shot on Mi AI Penta cam». Саме таке кодове найменування має новий мобільний пристрій бренду, оснащений відразу п’ятьма камерами, всі з яких розташовані на тильній кришці. Швидше за все, створити такий телефон китайський бренд вирішив на тлі чуток про модель Nokia 9 PureView, яка повинна стати першим в світі телефоном з такою особливістю.

Які переваги дає камера з п’ятьма об’єктивами, на жаль, до сих пір точно невідомо. Як вважають деякі експерти, кожен з них відповідає за один конкретний колір, а спеціальне програмне забезпечення в сукупності з потужним «залізом» з’єднують їх в один, що дозволяє отримати небачений раніше на смартфонах рівень деталізації, а також, крім того, дуже високе розширення всіх знімків. В даний час запис, опублікований топ-менеджером Xiaomi, вже видалена з соціальної мережі Weibo.

Як вважають фанати, таким чином китайська корпорація спеціально підігріває інтерес до майбутню новинку, формально випадково розкриваючи подробиці про новинку під назвою Mi AI Penta cam. При цьому до цих пір поки що точно невідомо, як саме буде називатися цей апарат і яке конкретно «залізо» він отримає. У будь-якому випадку, смартфон з п’ятьма камерами вже створений, а зараз ведеться його тестування всередині компанії Xiaomi. Не виключено, що новинку покажуть вже в рамках виставки MWC 2019 Барселоні.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ