Смартфони Nokia отримали незаперечну перевагу

В даний час у всіх сучасних смартфонах недорогого рівня використовуються IPS-екрани, тоді як в більш дорогих моделях можна виявити OLED-матриці, які мають ряд значних переваг. Як вдалося з’ясувати сьогодні, 31 січня 2019 року, фінська корпорація HMD Global уклала партнерську угоду з компанією Pixelworks, яка дозволить їй зробити свої фірмові мобільні пристрої більш привабливими на тлі всіх конкурентів. Нововведення торкнеться екранів, встановлених в смартфони бренду.

Повідомляється, що першим смартфоном HMD Global з встановленим в нього унікальним екраном PureDisplay став Nokia 7.1. Хоч він і заснований на IPS-матриці, але при прямому порівнянні з аналогічними екранами в інших мобільних пристроях чітко видно всі його переваги – картинка більш соковита і яскрава, а кути огляду трохи поліпшені. Також розробниками вдалося реалізувати підтримку в ньому технології HDR10, яка робить перегляд кінофільмів набагато приємнішим. За рахунок цього можна розглядати деталі там, де на звичайних матрицях видно лише чорне або темне зображення.

В угоді сказано, що відтепер практично всі смартфони Nokia будуть мати екран PureDisplay. Простіше кажучи, в мобільних пристроях від даного виробника з’явилася незаперечна перевага, причому така, яка гарантовано багатьом припаде до смаку, адже при використанні телефону користувачі дивляться саме на дисплей. При цьому деякі експерти вважають, що HMD Global подбала про те, щоб інші виробники електроніки, принаймні мобільних пристроїв, не могли використовувати унікальні дисплеї від компанії Pixelworks, тим самим забезпечивши своїм гаджетам стратегічну перевагу.

Нові смартфони, на які буде встановлений екран PureDisplay, покажуть публіці вже в рамках виставки Mobile World Congress 2019, яка пройде в кінці лютого. Використання такої матриці дозволяє домогтися підвищеного запасу яскравості, більш широких кутів огляду, а також більш кращої колірної передачі. Саме тому навіть бюджетні мобільні пристрої під брендом Nokia, що випускаються фінською корпорацією HMD Global, відтепер будуть виглядати краще, ніж гаджети від конкурентів, де використовуються звичайні IPS-екрани.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ