Xiaomi змінила кількість реклами в прошивках MIUI 10 і MIUI 11

Ще восени минулого року стало відомо про те, що тепер в програмному забезпеченні смартфонів Xiaomi, за винятком флагманських моделей, буде реклама. Вона відображається не тільки на рівні всієї операційної системи, але ще і в додатках, які встановлені на мобільний пристрій. Спочатку всі подумали, що прошивка MIUI 10 заражена якимось вірусом, але потім офіційний представник бренду спростував таку версію, повідомивши про те, що реклама – це спосіб знизити вартість готової продукції, а в MIUI 11 її кількість зміниться.

Сьогодні, 12 березня 2019 року, офіційний представник Xiaomi повідомив про те, що вже незабаром прошивка MIUI 10 буде реорганізованою, а зустріти нововведення вдасться і в MIUI 11, яка вийде вже в цьому році. Як вдалося з’ясувати від представника компанії, зараз розробники працюють над тим, щоб змінити кількість реклами в програмному забезпеченні для мобільних пристроїв, значно скоротивши її кількість. Це повинно позитивно позначитися на досвіді користувача.

Звідки саме пропаде реклама поки що невідомо, але її стане «значно менше», обіцяє Xiaomi, а станеться це вже в найближчі кілька тижнів. Менше реклами буде не тільки в прошивці MIUI 10, але ще і в MIUI 11, реліз якої також очікується через кілька місяців. За словами виробника, піти на подібний крок довелося через те, що користувачі все частіше скаржаться на те, що в програмному забезпеченні їхніх мобільних пристроїв є реклама, але ж перед покупкою про це ніхто не повідомляв.

За рахунок реклами Xiaomi, як стверджує вона сама, заробляє великі гроші, які потім витрачаються на розробку нових смартфонів, випуск програмного забезпечення і на інші потреби. Втім, зараз в прошивці MIUI 10 рекламних вставок катастрофічно багато, в зв’язку з чим керівництво бренду і вирішило скоротити їх кількість, а разом з тим і в майбутній операційній системі MIUI 11. Користувачам мобільних пристроїв бренду таке нововведення має припасти до душі, адже чим менше реклами, тим приємніше користуватися смартфоном.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ