WhatsApp перестане працювати на багатьох смартфонах під управлінням Android і iOS

Якщо говорити про месенджери, то найвідомішим і популярним серед них є WhatsApp, який робить все можливе для того, щоб ставати якомога популярнішим по всьому світу. Вже зараз, в середині 2019 року, це програмне забезпечення на постійній основі використовують більш ніж 1,4 млрд чоловік, тобто вкрай багато людей. Всі вони з його допомогою обмінюються повідомленнями, телефонують по відеозв’язку, здійснюють голосові дзвінки, відправляють файли, а також використовують багато інших можливостей, які надає дане ПО, причому абсолютно безкоштовно.

Проте, вже незабаром WhatsApp перестане працювати на багатьох смартфонах під управлінням Android і iOS, про що всі їх власники обов’язково повинні знати. Це програмне забезпечення перестане підключатися до серверів розробників, в зв’язку з чим буде неможливо не тільки відправляти кому-небудь повідомлення, але ще і приймати їх. На практиці це означає, що мільйони людей втратять можливість спілкуватися, а станеться це вже 1 лютого 2020 року.

Як повідомило офіційне джерело, месенджер WhatsApp перестане працювати будь-яким чином на смартфонах і планшетах, які працюють на базі операційних систем iOS 7 і старше, а також Android 2.3.7 і старше. На практиці це означає, що користувачі пристроїв, що працюють під управлінням таких платформ, не зможуть продовжувати використовувати це програмне забезпечення будь-яким чином. Як вважають розробники, такі ОС вже дуже сильно застаріли, тому прийшов час відмовитися від їх підтримки, причому під удар потрапили не тільки вони.

Вже з 31 грудня 2019 року месенджер WhatsApp перестане якимось чином працювати на будь-яких пристроях під управлінням Windows Phone від компанії Microsoft. Всім власникам даних гаджетів доведеться попрощатися з таким сервісом для спілкування. Щоб цього не довелося робити розробники радять усім власникам телефонів, що працюють на застарілих операційних системах, як можна швидше задуматися про покупку собі сучасного мобільного пристрою. В іншому випадку продовжувати використовувати найпопулярніший в світі сервіс для спілкування буде неможливо.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ