Windows 10 завдала удару в спину всім користувачам

Програмне забезпечення вже давно вважається нафтою 21 століття, тому що воно може коштувати набагато дорожче, ніж будь-які великі компанії, а американські IT-корпорації це довели. В даний час в число найбільш популярних операційних систем входить Windows 10, яка встановлена ​​на сотні мільйонах комп’ютерів, планшетів, ноутбуків і багатьох інших пристроїв по всьому світу. Ось уже як більш ніж чотири роки Microsoft випускає апдейти для даної ОС, роблячи це заради того, щоб таким чином зробити її більш привабливою в очах всіх користувачів.

Сьогодні 28 червня 2019 року, стало відомо про те, що операційна система Windows 10 вирішила завдати удару в спину всім користувачам, так як її функціональні можливості будуть суттєво скорочені. І все це при тому, що ще кілька років тому Microsoft розповідала про те, наскільки крутою і корисною є подібна можливість в десятій «вінді». Йдеться про голосовий помічник Cortana, історія якого налічує вже понад п’ять років. За цей термін ця програма практично зовсім не змінилася в кращу сторону.

Видання The Verge запевняє, що в одному з майбутніх оновлень компанія Microsoft повністю прибере з операційної системи Windows 10 голосового помічника Cortana, так як він відображає великий провал корпорації на тлі досить успішної платформи. Все це можна розцінювати виключно як провал чергової задумки IT-корпорації, однієї з найбільших в світі. Її продукт суттєво програє рішенням конкурентів, в список яких входять Amazon Alexa, Google Assistant, Apple Siri і ряд інших. Втім, фанати фірмового голосового асистента як і раніше зможуть його використовувати.

Для цього потрібно буде зайти в магазин Microsoft Store, після чого завантажити його звідти вручну самостійно. Як тільки це буде зроблено, потрібно видати ПО всі необхідні дозволи, слідом за чим стане можливим повноцінно користуватися ним без будь-яких обмежень. Такий крок позначиться на операційній системі Windows 10, тому що подібним чином Microsoft фактично поставить хрест на ідеї подальшого розвитку свого ПО для голосового управління платформою для комп’ютерів, планшетів і ноутбуків.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ