EMUI 10 вийшла для смартфонів Huawei і Honor

Санкції з боку США пішли Huawei і Honor на користь, оскільки тепер дані виробники електроніки стали не тільки набагато більше цінувати покупців своєї продукції, але ще і набагато активніше працювати над програмним забезпеченням для своєї фірмової продукції. Сьогодні 28 червня 2019 року, вийшла прошивка EMUI 10 на базі Android 10.0 Q для фірмових мобільних пристроїв, яка потрапила в руки розробників з порталу FunkyHuawei. Вони першими в світі встановили нове ПЗ на свої смартфони і опублікували в мережі скріншоти оновленого програмного забезпечення.

Як і слід було очікувати, компанія Huawei, а також її дочірній бренд Honor, не стали винаходити нічого особливого нового. Вони взяли існуючі зараз на ринку операційні системи iOS 12 і iOS 13, після чого скопіювали багато елементів з них, щоб створити свою власну прошивку EMUI 10. На всіх користувачів чекає новий логотип, а також відчутно видозмінений інтерфейс всього інтерфейсу, який став більш привабливим для очей, в порівнянні з існуючим зараз в прошивці EMUI 9.

Зміни зачіпають не тільки зовнішній вигляд інтерфейсу, але ще і більшість стандартних програм, які допрацювали, відчутно поліпшивши їх дизайн. Всі анімації в новій операційній системі стали більш плавними, а сама ОС стала сильно нагадувати оригінальний Android 10.0 Q від Google. Перемикання між додатками тепер реалізовано трохи інакше, і цей спосіб звичайно ж скопіювали у Apple, тому що тепер для переходу в меню багатозадачності достатньо виконати жест, який спочатку з’явився ще в 2017 році в смартфоні iPhone X.

Системний шрифт, судячи по зображеннях інтерфейсу, також дуже відчутно змінився, ставши кращим в усіх відношеннях. Програма «Камера» отримала ряд нових можливостей, які дозволяють швидко змінювати експозицію, колірну температуру, ступінь розмиття і ряд інших параметрів. Крім того, тепер користувачі можуть регулювати інтенсивність застосування фільтра з будь-яких стандартних. Стверджується, що EMUI 10 вийде для 17 моделей смартфонів Huawei і Honor, а включає цей список в себе як флагманські моделі, так і такі, які входять в середню цінову категорію.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ