Прихована корисна можливість Windows 10, про яку ніхто не знав більше чотирьох років

Операційна система Windows 10, випущена в 2015 році, являє собою вкрай складний і заплутаний продукт, розібратися в якому часто складно навіть досвідченому фахівцеві. Згодом ситуація стає тільки гірше, так як співробітники Microsoft вважають за краще просто звалювати всі нові можливості та функції, які приносять оновлення, в одну єдину купу. Як наслідок, використовувати ці програми стає абсолютно некомфортно, тим більше що дуже часто розробники взагалі не повідомляють про ті чи інші можливості, які можна зустріти в даній ОС для комп’ютерів, планшетів і ноутбуків. Це одна з причин того, чому про одну з корисних можливостей стало відомо тільки зараз.

Минуло понад чотири роки з моменту релізу десятої «вінди», але лише зараз вдалося з’ясувати, що в операційній системі Windows 10 є дійсно вкрай корисна і важлива функція, яка дозволить заощадити час, особливо початківцям користувачам. Чому Microsoft не розказала про неї раніше – загадка, але виявити її вдалося простим власникам комп’ютерів, причому абсолютно випадково. Так, зокрема, дуже часто при роботі за електронним пристроєм потрібно відкрити налаштування, або ж якийсь інший стандартний додаток, щоб, наприклад, скористатися якоюсь функцією в десятій «вінді».

Оскільки пошук по стандартних можливостях працює жахливо погано, принаймні без будь-яких попередніх налаштувань, набагато простіше і зручніше скористатися прихованою корисною можливістю, про яку ніхто не знав більше чотирьох років. Для цього потрібно просто натиснути правою кнопкою миші на меню «Пуск», слідом за чим відкриється не воно, а меню, що випадає зі списком найбільш важливих налаштувань. Таким чином можна швидко запустити «Диспетчер завдань», відкрити «Мережеві підключення» або просто миттєво перейти в налаштування управління електроживленням. Можливостей є вкрай багато.

З невідомих причин користувачі раніше не помічали наявності такої можливості, але ж вона в Windows 10 дуже відчутно підвищує досвід використання всієї операційної системи, роблячи її кращою в усіх відношеннях. Залишається вірити, що в майбутньому американська корпорація Microsoft буде сама розповідати про ті чи інші можливості в десятій «вінді», які приховані від очей простих користувачів, а виявити їх самостійно вкрай важко, або ж можна зробити це тільки випадково, як в цей раз, коли меню «Пуск» виявилося більш просунутим, ніж всі думали.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ