Обережно зі Skype: Microsoft прослуховує розмови користувачів

Підрядники Microsoft прослуховують розмови користувачів в Skype, які проходять через вбудований перекладач. Про це повідомляє видання Motherboard, посилаючись на внутрішні документи, скріншоти і аудіо.

Видання зазначає, що Microsoft попереджає про аналіз розмов, які користувач хоче перекласти – щоб поліпшити якість послуги. Втім, компанія не вказує, що це роблять люди.

Motherboard отримало фрагменти записів, які прослуховують підрядники Microsoft. На них користувачі спілкуються на особисті теми: розмовляють зі своїми парами, обговорюють проблеми, такі як схуднення і взаємини. Документи також свідчать, що компанія аналізує команди асистентові Cortana і розмови в додатку на Android.

Microsoft надає підрядникам фрагмент аудіозапису, а фахівцям потрібно вибрати оптимальний варіант перекладу або запропонувати свій. «Те, що я чув, можна описати як секс по телефону. Я чув, як люди говорили Cortana свої адреси або попросили зайти на порнографічні сайти. Хоча я не знаю точно, що можна зробити з цією інформацією, мені здається дивним, що вона не обробляється в більш контрольованому середовищі», – говорить співрозмовник видання.

У Microsoft заявили, що звукові дані доступні тільки для підрядників через безпечний онлайн-портал, а компанія видаляє інформацію, завдяки якій можна ідентифікувати користувача. Втім, деяким фахівцям можна працювати з дому, незважаючи на чутливу інформацію, з якою вони працюють, зазначає Motherboard.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ