Нове оновлення для Windows 10 масово виводить зі строю пристрої

Операційна система Windows 10 в даний час є найпоширенішою в світі, а встановлена ​​вона на більш ніж 50% електронних пристроїв, що володіють її підтримкою. Базова версія десятої «вінди» коштує $ 200, саме скільки просять за редакцію Home, що володіє обмеженим набором функціональних можливостей. Очевидно, що за програмне забезпечення для звичайного використання комп’ютера такий цінник є просто величезним, і продукт повинен йому хоча б частково відповідати, проте нічого такого на ділі не відбувається. Компанія Microsoft продовжує випускати апдейти, які ускладнюють мільйонам людей життя.

Вчора, 9 вересня 2019 року, вдалося з’ясувати, що випущене останнє оновлення для Windows 10 масово все ламає, тому що після його установки повноцінно працювати за комп’ютером, планшетом, ноутбуком, моноблоком або будь-яким іншим пристроєм з відповідним «залізом» не вийде. Вся справа в тому, що апдейт порушує перенесення кольорів екрану, в результаті чого монітор, наприклад, сприймає білий колір не як білий, як повинно бути на ділі, а як жовтий. При роботі з графічним редактором, грою або чим-небудь ще, де важлива різниця в кольорах, все це робить електронний пристрій повністю непрацездатним.

Ще б пак, адже навряд чи хтось хоче користуватися комп’ютером, який неправильно відображає кольори. Проблемним апдейтом, як пише ресурс MSPoweruser, є патч під номером KB4512941, випущений днями. Він містить в собі виправлення для системи захисту, але чомусь після його установки комп’ютери, планшети, ноутбуки та інші гаджети перестають коректно відображати кольори. Може почати відображатися жовто-оранжевий відтінок по всьому периметру дисплея. Проблема дається взнаки навіть при створенні скриншоту, тобто щось ламається всередині «вінди», тому що на ділі такого відбуватися звичайно ж не повинно.

Єдиним елементом білого кольору після установки оновлення KB4512941 залишається тільки курсор. У міру використання комп’ютера на базі Windows 10 з встановленим таким апдейтом кольори стають більш помаранчевими, а відбувається це до тих самих пір, поки вся картинка взагалі не стане повністю червоною. Як вирішити дану проблему – невідомо, але деякі користувачі стверджують, що неполадки виникають в разі, якщо на електронний пристрій встановлено додаток Lenovo Vantage, тобто щоб вирішити проблему потрібно його видалити, а потім перезавантажити комп’ютер. Так це чи ні – невідомо.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ