Microsoft випустила Windows 10X

Як і було обіцяно на днях, американська корпорація Microsoft сьогодні, 2 жовтня 2019 року, провела в США спеціальний великий захід, що став для всієї компанії найбільшим в цьому році. В його рамках публіці показали відразу кілька нових продуктів, а одним з них виявилася операційна система Windows 10X. Це новітнє програмне забезпечення, яке, як і випливає з його назви, є покращеною версією звичайної десятої «вінди», володіє при цьому рядом особливостей. Новітнє програмне забезпечення створювалося з прицілом на планшети і ноутбуки нового покоління, які оснащені відразу двома екранами, і навіть трьома.

Операційна система Windows 10X, на відміну від оригінальної, представляє з себе її спрощену версію, але виключно заради того, щоб вона здавалася більш простою і інтуїтивно зрозумілою, адже це, як відомо, вкрай важливо. Це програмне забезпечення в першу чергу призначене для різних електронних пристроїв, оснащених сенсорним екраном. Головна відмінність цієї «урізаної» операційної системи від тих же самих Windows RT і Windows 10 S в тому, що вона може запускати не тільки універсальні додатки UWP і PWA, але ще і класичні Win32. За рахунок цього нова «вінда» здатна замінити собою стару в повній мірі, доступну зараз всім бажаючим.

У нову операційну систему додали нове меню «Пуск», яке має підтримку адаптації під силу натискання пальцями на екран. У цьому найновішому меню можна легко і просто закріпити іконки додатків і документи, а ось використовувати «живі плитки» не можна, тому що такі з Windows 10X через безліч негативних відгуків користувачів прибрали. Нова платформа має підтримку мереж 4G LTE і 5G, а ще вона може автоматично оновлюватися у фоновому режимі без необхідності кожного разу перезавантажувати електронний пристрій. Всі дані синхронізуються з хмарним сховищем OneDrive, завдяки чому всі документи і файли завжди будуть під рукою.

За словами Microsoft, нова ОС забезпечує більш високу продуктивність, ніж звичайна Windows 10, тобто її користувачі можуть розраховувати на приріст в швидкості роботи і виконанні будь-яких завдань. Першим пристроєм на базі такої платформи буде Surface Neo, а вийде він вже в 2020 році. Як стверджують розробники нової платформи, її повноцінно анонсують в наступному році, а реліз фінальної стабільної версії відбудеться в кінці наступного року. Поки що невідомо, чи дійсно дана платформа є повноцінною заміною інших, які всі чекали. У число таких входять Windows 11, Windows 12 і звичайно ж Lite OS, про яку за останні місяці в мережі з’явилося вкрай багато інформації різного роду.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ