З AppStore видалять всі додатки для вейперів

З AppStore буде видалено 181 додаток, який так чи інакше пов’язаний з курінням вейпів. Тепер власники смартфонів Apple, не зможуть додатково налаштовувати свої електронні сигарети.

До такого рішення керівництво американської компанії прийшло після публікації доповіді Центру по контролю і профілактиці захворювань США, в якій розглядалося питання смерті 42 чоловік. Експерти вважають, що причиною їх передчасного відходу з життя стало куріння електронних сигарет.

У AppStore ще до цього під заборону потрапили додатки, за допомогою яких користувачі могли придбати картриджі для вейпів. Тепер модерацію в магазині не зможуть пройти і всі інші програми, які будь-яким чином пов’язані з цією темою: асистенти з налаштування електронних сигарет, інформаційні джерела та спеціалізовані соціальні мережі.

У США ведеться активна боротьба з електронними сигаретами. Влада країни має намір розробити необхідні регламенти для контролю за продажем електронних сигарет і ароматизованих курильних сумішей для них. А в штаті Мічиган вейпи взагалі потрапили під заборону.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ