Bloomberg: Apple змінює спосіб внутрішнього тестування функцій операційних систем. Винна проблемна iOS 13

Компанія Apple змінила спосіб тестування внутрішніх збірок операційних систем, намагаючись не допустити повторення помилок, з якими компанія зіткнулася випустивши iOS 13 з величезною кількістю багів. Видання Bloomberg повідомляє, що в роботі над iOS 14 Apple використовує новий підхід, пишуть Діалоги.

Bloomberg пояснює, що до сьогодні інженери Apple вбудовували функції у внутрішні бета-збірки iOS до того, як вони були повністю протестовані. В результаті тестові пристрої запускали величезну кількість різних компонентів з різним рівнем стабільності, через що проконтролювати працездатність конкретної функції було неможливо.

В iOS 14 Apple планує відключити за замовчуванням всі тестові функції у внутрішніх збірках iOS. Інженерам доведеться їх активувати вручну в спеціальному меню налаштувань. Це дозволить керівництву компанії стежити за ходом тестування нових версій операційної системи і робити програмне забезпечення більш гнучким. Іншими словами, Apple зможе легко відмовитися від функцій, які не готові до запуску і видалити їх з збірки.

Крім того, Bloomberg заявляє, що в середині серпня інженери Apple почали усвідомлювати, що iOS 13 дуже сира і перестали працювати над складанням iOS 13.0. Замість цього вони зосередили зусилля на iOS 13.1.

Новий підхід також буде застосовуватися до розробки iPadOS, watchOS, macOS і tvOS.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ