iPhone XS не витримав випробування водою

Власник iPhone XS з Китаю випадково «втопив» свій смартфон у ванній. Після цього гаджет від Apple перестав коректно працювати, повідомляє китайське видання Gizchina.

Житель Гуйчжоу на прізвище Ванг звернувся в сервісний центр Apple після того, як випадково впустив свій iPhone XS в воду. Чоловік повідомив, що відразу витягнув його і спробував висушити. Але все ж після дій по відновленню роботи гаджета відмовила функція розпізнавання користувача по обличчю.

У сервісному центрі власнику потерпілого смартфона відповіли, що його випадок не підпадає під гарантію, і виставили рахунок за ремонт телефону в розмірі близько $ 700. Китаєць висловив свою незгоду з цим рішенням, пославшись на те, що його смартфон знаходиться на гарантії. Він послався на інструкцію Apple, де сказано, що дана модель смартфона відповідає ступеню захисту IP68, яка гарантує продовження коректної роботи не тільки при попаданні під дощ і сніг, але і в разі занурення в воду на глибину до одного метра протягом 30 хвилин.

Однак, представники сервісного центру Apple заявили, що гарантія поширюється тільки на випадки, коли на пристрій потрапляють бризки, а «потопельники» автоматично злітають з гарантії.

На офіційному сайті виробника повідомляється, що iPhone XS володіє захистом від бризг, водостійкістю і пилонепроникністю, але ефективність захисту може знизитися через щоденний знос. Збиток, нанесений пристрою при зануренні в рідину, не є гарантійним випадком.





ІНШІ НОВИНИ