Кращі Full HD телевізори: хіти продажів

Незважаючи на те, що кількість доступного контенту в 4K постійно зростає, а телевізори стандарту UltraHD є в будь-якому магазині електроніки і вже не так лякають ціною, моделі з роздільною здатністю Full HD не здають своїх позицій: вони відмінно підходять і для перегляду популярних фільмів, і для телеефіру. Ми вивчили статистику і готові розповісти про шість телевізорів формату Full HD з діагоналями екрана від 32 до 49 дюймів, які найчастіше продаються.

Для розрахунків і аналізу ми використовували інформацію з відкритих джерел однієї з мереж з продажу електроніки і побутової техніки.

Відзначимо, що ми не ставили перед собою за мету розмежувати моделі телевізорів стандарту Full HD по діагоналі екрану і не виділяли їх в окремі групи за ціною або наявності Smart TV. Однак лідерами продажів стали апарати з діагоналями від 32 до 43 дюймів і підтримкою розумних функцій. Також варто сказати, що майже половину хітів продажів в категорії Full HD телевізорів становлять моделі Samsung.

Samsung UE43J5202AU

Перше місце в списку купівельного інтересу займає «ветеран» корейської марки – модель UE43J5202AU. Телевізор з’явився на ринку в 2015 році як досить серйозний пристрій з підтримкою Smart TV на базі платформи Orsay. За минулі роки він став майже вдвічі дешевше і зараз являє собою справжнє масове рішення бюджетного рівня з екраном діагоналлю 108 сантиметрів, Edge LED та частотою оновлення картинки 60 герц.

Стереозвук у Samsung UE43J5202AU забезпечується двома вбудованими динаміками загальною потужністю 20 ват. Підтримуються стандарти Dolby Digital і DTS. У числі інтерфейсів моделі роз’єми AV, компонентний вхід, два порти HDMI версії 1.4, порт USB, роз’єм Ethernet (RJ-45) і модуль бездротового зв’язку Wi-Fi 802.11n.

Користувачі, які мають досвід використання Samsung UE43J5202AU, відзначають непогану якість зображення, тонкі рамки екрану і доступну ціну на модель. До недоліків телевізора відносять незручний пульт управління і досить повільну за сьогоднішніми мірками роботу Smart TV.

Samsung UE32N5300AU

На другому місці – телевізор Samsung UE32N5300AU з екраном діагоналлю 31,5 дюйма. Невеликий розмір екрана, напевно, єдиний недолік, через який дана модель не стала абсолютним лідером.

Samsung UE32N5300AU з’явився на ринку в 2018 році, в даний час ціна на нього знизилася. При покупці користувач отримує цілком сучасний телевізор з підтримкою Smart TV на базі платформи Tizen, чотирьохядерним процесором.

Для поліпшення якості картинки Samsung використовує програмний спосіб розширення динамічного діапазону і поліпшену фільтрацію. Також телевізор підтримує алгоритм Micro Dimming Pro – він робить білий і чорний кольори більш «повними». Звук у Samsung UE32N5300AU стереофонічний, загальною потужністю 10 Вт. Зручно, що телевізор легко синхронізується зі смартфонами через Wi-Fi або Miracast, дозволяючи використовувати їх як пульт дистанційного керування або «віддзеркалювати» зображення з них на великий екран.

В якості основних недоліків телевізора користувачі відзначають відсутність аудіороз’єму 3,5 мм і підтримки кодеків XviD і Divx (це, втім, принципова позиція виробника).

HAIER LE43K6500SA

Телевізор HAIER LE43K6500SA займає третє місце в списку хітів продажів. Успіх моделі принесли відразу кілька факторів. По-перше, це новий апарат для ринку – він з’явився в другій половині 2019 року. По-друге, досить приємний лаконічний дизайн з тонким корпусом, мінімальними рамками навколо екрану і стійкими металевими ніжками. Нарешті, HAIER LE43K6500SA підтримує функцію Smart TV, яка використовує цілком зрозумілу і передбачувану платформу Android TV версії 7.

До якості зображення HAIER LE43K6500SA питань немає. У телевізора хороша матриця з діагоналлю 43 дюйма, підсвічуванням LED і частотою оновлення 60 Гц. Підтримується опція розширення динамічного діапазону HDR.

Завдяки чотирьохядерному процесору проблем з роботою Smart TV також немає. Телевізор оснащений 8 Гбайт флеш-пам’яті, з яких користувачеві доступно 4 Гбайт. Сторонні додатки можна встановлювати як з магазину Google, так і безпосередньо – з флешки. Відзначимо, що HAIER LE43K6500SA підтримує функцію запису ефіру на флеш-накопичувач, якщо той встановлений в один з портів USB.

Власники HAIER LE43K6500SA високо оцінюють функціональність і якість телевізора, однак вказують в якості недоліків «сире» програмне забезпечення моделі і деякий відсоток браку у нових апаратів: так що будьте уважні, якщо зважитеся на покупку.

LG 43LK5910

Четверте місце LG 43LK5910 в списку хітів продажів – не самий очікуваний результат, однак, у нього є свої причини. Головна, як нам здається, полягає в тому, що за останні роки LG злегка розгубила ініціативу в прямій конкуренції з Samsung, від чого та помітно вирвалася вперед в популярності у покупців. Сама ж LG і її телевізори змушені тепер конкурувати з виробниками другого ешелону, які часто пропонують кращу ціну або більш широку функціональність.

Взявши як приклад LG 43LK5910, ми бачимо цілком стандартний телевізор з матрицею IPS діагоналлю 42,5 дюйма, підсвічуванням Direct LED, оновленням екрану з частотою 60 Гц і заявленою підтримкою технології розширення динамічного діапазону HDR 10 (хоча матриця встановлена ​​8-бітна).

За роботу Smart TV в LG 43LK5910 відповідає чотирьохядерний чіп. Сама платформа розумного ТБ базується на фірмовій системі LG webOS версії 4.0. Як і будь-яка пропріетарна система, webOS добре оптимізована і швидко працює, але погано піддається розширенню за допомогою сторонніх додатків.

Віддаючи належне LG 43LK5910 як надійній і якісній моделі, користувачі відзначають, що в порівнянні з сучасними телевізорами цей пристрій має досить товстий корпус. Крім того, багато хто хотів би бачити в числі інтерфейсів аудіовихід на 3,5 міліметра і модуль Bluetooth.

Philips 43PFS5813 / 60

П’яте місце Philips 43PFS5813 / 60 з деякою часткою огрубіння можна назвати волею випадку. З що йде далі за списком Sony KDL-40WD653 ця модель набрала практично однакову кількість голосів купівельного інтересу – і вирвалася вперед з самим мінімальним відривом.

Проте, Philips варто оцінити по достоїнству. Це хороший сучасний телевізор 2019 року випуску з екраном діагоналлю 43 дюйма. Частота оновлення складає звичайні 60 герц, а для поліпшення якості зображення використаний ціле віяло різних функцій і алгоритмів. Серед них – фірмова оптимізація на базі технології Pixel Plus HD.

Підтримка платформи Smart TV у Philips 43PFS5813 / 60 здійснюється через фірмову систему SAPHI з усіма плюсами і мінусами закритого програмного середовища. Звук біля телевізора стереофонічний, потужністю 20 Вт – по 10 Вт на канал. Philips 43PFS5813 / 60 приємно радує великою різноманітністю інтерфейсів, серед яких є AV і компонентний роз’єми, два порти HDMI з підтримкою MHL і два порти USB. Мережеві можливості забезпечують роз’єм Ethernet (RJ-45) і модуль Wi-Fi. Є вхід для навушників під штекер 3,5 мм.

Багато користувачів вважають головним достоїнством телевізорів Philips дуже яскраву і якісну картинку. До недоліків Philips 43PFS5813 / 60 покупці відносять досить заплутану систему меню і не дуже зручний пульт дистанційного керування.

Sony KDL-40WD653

Залог попадання телевізорів Sony в список хітів продажів – це завжди компроміс між репутацією цієї марки і вартістю конкретних моделей. Тому шосте місце Sony KDL-40WD653 – цілком очікуваний результат для телевізора, який випущений в 2016 році. І хоча викликає питання, коли мова йде про телевізор з діагоналлю 40 дюймів на матриці * VA, розгортку в 60 Гц і підсвічуванням Direct LED. Також модель підтримує Smart TV – але через операційну систему Linux і фірмовий магазин додатків, чий асортимент дуже небагатий.

З іншого боку, у Sony KDL-40WD653 дійсно гарне зображення – завдяки застосуванню маси фірмових технологій «поліпшення» і процесору X-Reality PRO. Кольори яскраві, насичені, деталі чіткі. Вельми непоганий і звук, хоча потужності йому не завжди вистачає – все ж 10 Вт на обидва канали для деяких великих приміщень і галасливих компаній буде недостатньо.

При всіх перевагах картинки Sony KDL-40WD653, користувачі з досвідом використання не можуть обійти питання про те, що платформа Smart TV у цій моделі представлена ​​номінально, багато в чому через низьку швидкість роботи і малу розширюваність.





ІНШІ НОВИНИ