Carbon 1 Mark II – перший в світі смартфон з вуглепластику, а важить він лише 125 г.

Коли смартфони тільки почали з’являтися, вже знайшлися ті, хто кричав про одноманітність дизайну і про те, що за часів розквіту звичайних мобільних телефонів з різноманітністю ідей було набагато краще.

Однак зараз все дійсно стало саме так. З тих чи інших причин виробники не прагнуть експериментувати і ризикувати, копіюючи один у одного вдалі, як їм здається, ідеї. Так було з «чубчиком», як у iPhone, так було і так є з оформленням модулів камер. Досить поглянути на флагмани 2019 року і спробувати зрозуміти, хто є хто хоча б з пари метрів.

На цьому тлі смартфон Carbon 1 Mark II здається ковтком свіжого повітря. Він хоч і не може похвалитися якоюсь дуже футуристичною або незвичайною зовнішністю, але все ж відрізняється від всіх інших актуальних апаратів.

По-перше, його корпус виконаний з вуглепластику. Цей матеріал раніше зустрічався на деяких смартфонах Motorola і ряді інших моделей, але там він використовувався в якості покриття. Тут же з вуглепластику виконаний сам корпус. За рахунок цього смартфон вдалося зробити неймовірно тонким і легким, особливо на тлі інших сучасних моделей. Товщина тут становить всього 6,3 мм, а маса – 125 г.

Звичайно, такі масогабаритні показники – заслуга інших особливостей смартфона. По-перше, екран тут має діагональ 6 дюймів, тобто смартфон за сучасними мірками досить компактний (153,5 х 74 мм), по-друге, ємність акумулятора – всього 3050 мА · год, по-третє, тут використовується спеціальна версія скла Gorilla Glass 6, товщина якого зменшена з 0,6-0,8 до 0,4 мм.

На жаль, для багатьох у апарату є ще один недолік – платформа MediaTek P90. Що стосується інших характеристик, є 8 Гб оперативної пам’яті, 128 ГБ флеш-пам’яті, подвійна основна камера з датчиками по 16 Мп, фронтальна дозволом 20 Мп, а в якості ОС служить Android 10.

Carbon 1 Mark II з’явиться в продажу влітку. Вартість – 800 євро. Продаватися смартфон буде на рідному для себе ринку Німеччини, а також в деяких інших країнах Європи.





ІНШІ НОВИНИ