Приховані налаштування в Windows 10 підвищує в два рази швидкість роботи комп’ютера

Найсучаснішою операційною системою з усіх існуючих на ринку серед випущених компанією Microsoft є Windows 10, а випущена вона була ще влітку 2015 року. З тих самих пір пройшло вже дуже багато часу, за який вона сильно застаріла, в повній мірі втративши свою колишню привабливість. Проте, американська корпорація продовжує регулярно випускати для неї оновлення, всі з яких спрямовані на підвищення швидкості її роботи і стабільності. На жаль, власники комп’ютерів, планшетів, моноблоків і інших електронних пристроїв постійно стикаються з різними труднощами, які заважають просто використовувати гаджет і отримувати від цього позитивні емоції.

Найбільш поширена проблема полягає в низькій швидкості роботи, яка не забезпечує достатнього рівня продуктивності для швидкого виконання тих чи інших завдань. Причому, що найцікавіше, справа зовсім не в тому, що комп’ютер застарів, як деякі чомусь думають, а зовсім в іншому. Так, зокрема, з плином часу операційна система Windows 10 починає працювати гірше, ніж раніше, і це звичайно ж дуже негативно позначається на тому призначеному для користувача досвід, який вона може запропонувати. Виною всьому є те, що співробітники Microsoft не вбудували в десяту «вінду» зрозумілий і простий інтерфейс, щоб будь-який навіть непідготовлений користувач міг швидко розібратися, через що його ПК сильно гальмує, а разом з тим ще й довго включається.

На щастя, в операційній системі Windows 10 все ж міститься спеціальна прихована від очей простих користувачів налаштування, яке підвищує в два рази швидкість роботи комп’ютера, змушуючи його працювати з неймовірно високою пропускною спроможністю, немов його тільки перший раз включили. Скористатися такою дуже просто, потрібно відвідати меню «Пуск», а потім в графі пошуку ввести «Диспетчер завдань», запустивши додаток з такою назвою. Провести його запуск також можна будь-яким іншим способом, в тому числі через командний рядок за допомогою команди msconfig. Коли дане програмне забезпечення запущено потрібно перейти у вкладку «Автозавантаження» і уважно вивчити її вміст.

Як правило, у користувачів в цьому розділі можуть бути під два десятка додатків у включеному стані, і всі вони не тільки постійно працюють у фоновому режимі, споживаючи ресурси електронного пристрою, але ще і запускаються разом з ОС, що значно, аж до декількох раз, знижує швидкість її запуску. Саме тому потрібно видалити з автозавантаження абсолютно всі програми, які не потрібні відразу після початку використання комп’ютера, тобто залишити потрібно лише драйвера і якісь основні програми, на кшталт антивірусу. Після збереження змін потрібно виконати перезавантаження, і вже відразу після цього стане можливим відчути приріст в швидкості роботи аж до двох разів, причому найсильніше він буде помітний на слабких електронних пристроях.





ІНШІ НОВИНИ