Xiaomi перерахувала смартфони, які отримають прошивку MIUI 12

Новітнє програмне забезпечення отримають понад сорок моделей телефонів, випущених за останні кілька років. Нова операційна система принесе з собою підтримку жестів для управління основними функціями мобільного пристрою, можливість клонування однієї програми більше одного разу (аж до п’яти), підтримку повноцінної темної теми оформлення на нативному рівні всієї ОС, оновлений графічний інтерфейс GUI, новий екран блокування з можливістю його кастомізації, перероблену поліпшену клавіатуру для введення тексту і роботи зі смайликами емодзі, а також ряд інших особливостей, які значно поліпшать досвід використання смартфонів і планшетів на базі такої операційної системи.

Нова операційна система призначена спочатку для новітніх моделей телефонів, найбільш дорогих, а потім її випустять для більш доступних за ціною. Очікується, що презентація прошивки MIUI 12 відбудеться в вересні 2020 року, тоді як її поступовий випуск для телефонів, хвиля за хвилею, почнеться вже в жовтні-листопаді. Ніякого публічного тестування даної платформи не буде, тому ознайомитися з нею до релізу власники смартфонів не зможуть. Новітня ОС, як і завжди у випадку з програмним забезпеченням від Xiaomi, вийде в двох версіях, одна з яких призначена для внутрішнього ринку компанії, тобто для Китаю, а інша створена для міжнародного регіону, відрізняючись підтримкою мови і наявністю сервісів Google Play.

Список смартфонів Xiaomi, які відновлять до нової ОС, включає в себе моделі MI 10 Pro, MI 10, MI 9, MI 9 SE, MI 9 Pro, MI 9 Lite, MI 8 Pro, MI 8, MI 8 Lite, CC9 Pro, Mi Note 10, CC9, CC9E, Mi A3, Mi Mix Alpha, Mi Mix 3, Mi Mix 2s, Mi Mix 2, Mi Max 2, POCO F1, POCO X2, Redmi K30, Redmi K20 Pro, Mi 9T Pro, Redmi K20 , Mi 9T, Redmi Note 9, Redmi Note 9 Pro, Redmi Note 8 Pro, Redmi Note 8, Redmi 8T, Redmi Note 7 Pro, Redmi Note 7, Redmi Note 7S, Redmi 8, Redmi 8A, Redmi 7, Redmi 7A, Redmi Y1 / Redmi Note 5A, Redmi Note 5A Prime, Redmi Y1 Lite, Redmi Y2 / S2, Redmi Y3, Redmi Note 6 Pro, Mi A2 Lite, Redmi Note 6, Redmi 6, Redmi Note 5 Pro, Redmi Note 5, Redmi Note 5 Plus, Redmi 5 / 5A і Redmi Note 4 / 4X. Всім власникам таких поталанило, тим більше що в деяких випадках прошивка MIUI 12 поширюватиметься в парі з Android 11.





ІНШІ НОВИНИ