Huawei примусово встановить на всі смартфони нові додатки

Ось уже як практично цілий рік відносно китайської корпорації Huawei діють американські санкції, на підставі яких вона більше не має права встановлювати прямо з заводу на свої телефони програмне забезпечення з популярного пакету Google Play Services. Втім, даний виробник вже створив багатьом з таких серверів заміну, і незабаром всі користувачі зможуть її повноцінно використовувати. Як стало відомо від профільного ресурсу, в найближчі кілька тижнів всі актуальні моделі телефонів від даного виробника будуть оновлені до нової ОС, яка принесе разом з собою підвищення швидкості роботи і цілий набір нових додатків, причому відмовитися від їх установки не вийде.

З релізом чергового оновлення прошивки EMUI на смартфони даного виробника встановляться щонайменше два нових додатки, ними будуть Huawei Assistant і веб-браузер Huawei Browser. В даний час невідомо, чи можна їх буде видалити без root-прав, проте така можливість, ймовірно, все ж буде. На думку китайської корпорації, такий крок дозволить підвищити популярність її фірмового програмного забезпечення та почати поступово привчати всіх користувачів до її фірмових сервісів, адже користуватися магазином Google Play і іншим ПО від «пошукового гіганта» в її нових смартфонах неможливо зараз і буде неможливо в майбутньому, в зв’язку з чим, в свою чергу, всім власникам доведеться користуватися альтернативами.

Установка нових програм відбудеться автоматично, тому користувачам не потрібно робити абсолютно нічого, щоб новітнє програмне забезпечення встановилося і почало коректно працювати. Воно з’явиться в списку встановлених додатків відразу, як тільки на мобільний пристрій буде інстальована нова ОС. На початковому етапі користувачів чекає тільки фірмовий голосовий помічник і інтернет-браузер, проте в найближчі місяці цей список поповниться новими найменуваннями, серед яких буде фірмове хмарне сховище, ігровий стрімінговий сервіс, а також ряд інших. Всі вони в даний час вже доступні жителям Китаю, проте цього недостатньо, тому Huawei збирається зробити їх доступними і затребуваними на міжнародному ринку.

Фірмові сервіси почнуть отримувати смартфони Huawei, що працюють під управлінням прошивок EMUI 9.1 і EMUI 10.0, тобто, простіше кажучи, компанія вирішила постаратися надати до них доступ якомога більшій кількості людей. Новітнє програмне забезпечення почне поширюватися «по повітрю» вже в травні цього року, а отримають його також телефони від дочірнього бренду Honor. Зараз, в даний час, однозначно не можна сказати, як користувачі поставляться до такої події. Можливо хтось насправді захоче відмовитися від ПО компанії Google на користь такого, яке було створено китайськими розробниками. Втім, це вкрай малоймовірно, особливо в Європі, США і Україні, жителі яких уже дуже сильно звикли до додатків і сервісів від «пошукового гіганта», в тому числі до браузеру Chrome і відеосервісу YouTube.





ІНШІ НОВИНИ