Apple і Google показали, як працює функція відстеження контактів з носіями COVID-19

Компанії Apple і Google надали державним органам охорони здоров’я в усьому світі нові ресурси для створення додатків з оповіщенням про взаємодію з носіями COVID-19, а також показали приклади користувальницьких інтерфейсів і зразки коду для iOS і Android.

Майбутнє оновлення iOS 13.5 отримає новий пункт в меню Налаштування> Здоров’я> Реєстрація впливу COVID-19, в якому буде вказаний додаток місцевого органу охорони здоров’я, а також кількість перевірок журналу користувача за останні 14 днів.

Якщо користувач потенційно схильний до дії COVID-19, він отримає push-повідомлення з програми місцевого органу охорони здоров’я.

Також користувачі зможуть повідомити про позитивний аналіз на COVID-19 в додатку.

Крім того, Apple і Google поділилися списком вимог, яких повинні дотримуватися всі розробники додатків, що використовують новий API:

  • Додатки повинні створюватися державним органом охорони здоров’я або для нього, і їх можна використовувати тільки для запобігання поширенню COVID-19;
  • Додатки повинні вимагати згоди користувачів, перш ніж вони зможуть використовувати API;
  • Додатки повинні вимагати згоди користувачів, перш ніж надавати дані про позитивний результат тесту органу громадської охорони здоров’я;
  • Додатки повинні збирати мінімальний обсяг необхідних даних. Будь-яке інше використання призначених для користувача даних, включаючи таргетингову рекламу, заборонено;
  • Додаткам заборонено запитувати дозвіл на доступ до Служб визначення місцезнаходження (геолокації);
  • Використання API буде обмежено одним додатком в кожній країні, щоб забезпечити високу ступінь адаптації користувачів і уникнути фрагментації. Якщо країна вибрала регіональний або державний підхід, Apple і Google готові підтримати ці органи.

За словами представників обох компаній, їх API є лише одним з компонентів більш великих зусиль, що вживаються органами громадської охорони здоров’я в усьому світі, щоб допомогти зупинити пандемію.





ІНШІ НОВИНИ