Apple може представити функцію CarKey на наступному тижні

Розробники виявили приховану політику конфіденційності для майбутньої функції Apple CarKey в iOS 13.5.1. Ймовірно, анонс функції для розблокування і запуску автомобіля за допомогою iPhone або Apple Watch відбудеться вже наступного тижня.

У політиці конфіденційності не так багато нової інформації про CarKey, але в ній коротко описується, як ця функція працює, як її потрібно налаштувати і як ділитися ключами через повідомлення. Виходячи з цього, можна зробити висновок, що Apple не збирає і не зберігає інформацію про використання транспортних засобів, хоча автовиробник все ще може збирати дані про використання машин на основі власних політик конфіденційності.

Wallet дозволяє додавати і передавати ключі від машини для певних транспортних засобів. Ви можете додати ключ автомобіля, увійшовши в додаток автовиробника або ввівши код сполучення в Wallet, щоб підтвердити володіння транспортним засобом і зв’язати ваш пристрій з ним. У разі успіху ваш пристрій відправить Apple одноразовий токен. При цьому Apple буде використовувати токен, інформацію про ваш обліковий запис Apple ID і ваш пристрій, а також ваше місце розташування (якщо служби визначення місцезнаходження увімкнені) з метою запобігання шахрайства.

Для налаштування ключа автомобіля Apple ділиться унікальним ідентифікатором пристрою з виробником вашого автомобіля. Цей ідентифікатор пристрою відрізняється для кожного виробника транспортного засобу, щоб допомогти захистити вашу конфіденційність. Виробник вашого автомобіля може зв’язати цей ідентифікатор пристрою з іншою інформацією про вас, яку він має, і обробити наявну інформацію про вас відповідно до власної політики конфіденційності.

Ви можете поділитися ключами від машини за допомогою iMessage, натиснувши «Запросити» на зворотному боці цифрового ключа від машини, і вибравши тип доступу, який ви хотіли б надати. Щоб спростити настройку та управління ключами від автомобілів, Apple передає автовиробникам інформацію про те, кому було надано перепустку і який рівень доступу було надано. Apple також ділиться унікальним ідентифікатором пристрою з автовиробником, щоб він міг керувати вашим пропуском.

Apple не збирає і не зберігає інформацію про використання транспортного засобу, наприклад, коли ви використовуєте свій ключ від машини, щоб заблокувати або розблокувати автомобіль. Виробник вашого транспортного засобу може збирати інформацію про використання транспортного засобу відповідно до укладених з вами угодами. Ми рекомендуємо вам ознайомитися з політикою конфіденційності виробника вашого автомобіля для отримання додаткової інформації.

Цифрові ключі CarKey будуть зберігатися в додатку Wallet разом з кредитними, бонусними, подарунковими і іншими картками на iPhone і Apple Watch.





ІНШІ НОВИНИ