«Вбивця» Android від Huawei несподівано провалилася

Ще в травні 2019 року відносно Huawei американська влада ввела санкції, у зв’язку з якими даний виробник електроніки позбувся величезної кількості технологій, комплектуючих, партнерів і багато чого іншого. Само собою, що нічого хорошого в цьому немає і бути просто не може, тому що через такий стан справ даний бренд просто не в змозі випускати першокласні електронні пристрої, щоб при всьому при цьому ними було приємно користуватися. На тлі того, що компанія втратила доступ до Android, тобто до найбільш популярної на ринку операційної системи для смартфонів, китайська корпорація офіційно оголосила про те, що вже в кінці 2020 року вона почне випускати смартфони, що працюють на базі фірмової платформи під назвою HarmonyOS.

Очікувалося, що першими телефонами бренду на базі такої ОС виявляться представники флагманського модельного ряду Mate 40, тобто такі смартфони, обійдеться покупка яких в дуже велику грошову суму. Втім, на щастя, на ділі все виявилося далеко не так добре, як і припускали багато журналістів і експерти ринку. Справа в тому, що «вбивця» Android від Huawei несподівано провалилася, а сталося це ще до її виходу на ринок. Відомий інсайдер RODENT950, який раніше вже багато разів ділився цінними актуальними даними, повідомив про те, що китайська корпорація не зуміла виконати поставлені завдання, в зв’язку з чим випуск перших телефонів під управлінням першої фірмової операційної системи вирішили перенести.

Тепер, згідно з новим актуальним даними, операційна система HarmonyOS вийде лише в кінці 2021 року, коли і планується почати випускати смартфони на її базі. Згідно з більш ранніми планами Huawei, компанія планувала в кінці 2020 року випустити телефони Mate 40 на базі «вбивці» Android, а починаючи з 2021 року випускати всі нові моделі телефонів під керуванням своєї власної операційної системи. На жаль, але нічому такому тепер уже не судилося збутися, на превелике для безлічі людей розчарування. Судячи з усього, процес створення ОС виявився далеко не таким простим і гладким, яким представляло його собі керівництво бренду. З огляду на те, що компанія вирішила взяти ще один рік на створення такого ПО, значить в нинішньому вигляді воно працює жахливо погано.

Тим часом, позиції Android міцніють з кожним роком, так як все більше і більше виробників випускають на ринок різні моделі електронних пристроїв, що працюють на базі такої операційної системи. Саме тому кожен день зволікання коштуватиме Huawei дуже і дуже дорого, адже перспективи широкої популярності HarmonyOS стрімко бліднуть, тим більше що для цієї платформи гарантовано не буде ніяких сервісів Google, а без таких багатьом користувачам, які проживають за межами Китаю, смартфон взагалі не потрібен. Важливо і потрібно розуміти, що сама Huawei поки що ще не робила ніяких заяв щодо майбутнього своєї фірмової платформи, проте їй так чи інакше доведеться про таке розповісти, якщо раптом її реліз насправді вважали за необхідне відкласти за цілий рік.





ІНШІ НОВИНИ