Huawei просить Великобританію переглянути заборону на участь в розвитку інфраструктури 5G

Великобританії варто переглянути своє рішення, яке заборонило китайському виробникові телекомунікаційного обладнання Huawei приймати участь в розвитку 5G, заявив The Guardian віце-президент Huawei.

В інтерв’ю Віктор Чжан попередив, що рішення про заборону і видалення устаткування Huawei по всій країні ризикує погіршити цифровий розрив між північчю і півднем Англії. Чжан додав, що це вплине на економічний стан в країні і, що розвиток інфраструктури 5G має життєво важливе значення для усунення економічного дисбалансу.

За його словами, те, що Великобританія більше зосереджена на геополітичному конфлікті, ніж на поліпшенні економіки, турбує його.

Нагадаємо, в липні міністр культури Великобританії Олівер Дауд заявив, що видалення устаткування Huawei з британської мережі 5G може відкласти розгортання 5G на три роки і обійтися країні приблизно в 2 мільярди фунтів стерлінгів.

Нещодавно також стало відомо, що велика японська корпорація NEC, яка працює в галузі інформаційних технологій, надасть підтримку Великобританії в розвитку мереж 5G.





ІНШІ НОВИНИ