Робот-пес Bittle розміром з долоню зібрав на Indiegogo вже понад 600 тисяч доларів

Поєднання STEM (науки, технології, інженерії та математики) і розваг вже давно не здається чимось неможливим. Компанія Indiegogo представила робота-пса розміром з долоню — його назвали Bittle.

Bittle з’явився на Kickstarter кілька місяців тому, після чого він перебрався на Indiegogo. Автори проекту вже зібрали 610 тисяч доларів.

Bittle побудований на базі NyBoard V1, платі з багатим набором периферійних пристроїв, яку можна налаштувати індивідуально, і яка використовується для координації складних рухів. Пересувається робот-пес на чотирьох ногах, що дає йому свободу пересування по нерівній поверхні.

Bittle постачається з інфрачервоним пультом дистанційного управління, з допомогою якого можна запустити такі основні рухи, як «ходити» або «сидіти». Крім того, Bittle можна налаштувати так, щоб він виконував складніші рухи.

У нього також можна встановити Raspberry Pi або інші мікросхеми через дротові і бездротові з’єднання. Raspberry Pi дає роботу можливість аналізувати сенсорні дані, підключатися до Інтернету і самостійно приймати рішення.

Робот також має захист від пилу і зіткнень. Що стосується часу його роботи, то в ньому встановлений літій-іонний акумулятор, який дозволяє Bittle безперервно ходити як мінімум одну годину. Він також має світлодіодний індикатор RGB, який вказує стан зарядки.

Вартість Bittle на Indiegogo становить $250. Перші постачання заплановані на січень 2021 року.





ІНШІ НОВИНИ