Бездротова зарядка Xiaomi Mi Air Charge працює на відстані декількох метрів і з декількома пристроями одночасно

Кількість мобільних пристроїв і розумних речей, які працюють на автономних джерелах енергії, безперервно зростає. Всі вони вимагають періодичного поповнення заряду акумулятора, що призводить до появи в приміщенні величезної кількості проводів і вимагає установки додаткових розеток або подовжувачів. Однак, схоже, проблема отримала рішення. Високотехнологічна китайська компанія Xiaomi представила революційну технологію бездротової зарядки Mi Air Charge Technology, яка дозволяє заряджати декілька пристроїв на відстані кількох метрів. Інженери Xiaomi оголосили вступ людства в «нову еру бездротової зарядки».

Технологія Mi Air Charge Technology заснована на просторовому позиціонуванні пристрою і передачі до нього енергії за допомогою направленого променя. На сьогодні Xiaomi заявляє про зарядку потужністю 5 Вт декількох смартфонів, але в найближчому майбутньому технологія стане доступною для смарт-годинників і фітнес браслетів, а потім і для всіх розумних речей, звільнивши наші квартири від зарядних станцій і кабелів.

Індивідуальний віддалений зарядний блок Mi Air Charge Technology оснащений п’ятьма вбудованими фазованими антенними гратами, що дозволяють вистежити пристрій в просторі. Потім матриця з 144 антен формує і випромінює спрямований на смартфон промінь в міліметровому діапазоні.

У свою чергу на смартфоні встановлена мініатюрна антенна решітка з «вбудованим маяком» і «приймальною антеною-решіткою». Перша антена-маячок з низьким споживанням енергії, дозволяє проводити точне просторове позиціонування, а приймальна решітка з 14 антен перетворює сигнал міліметрового діапазону, що випромінюється зарядною станцією в електрику. Кожен мобільний пристрій, що потрапляє в зону захоплення зарядної станції, отримає бездротову зарядку потужністю 5 Вт.

В даний час компанія Xiaomi тільки оголосила про створення технології, здатної очистити наш будинок від численних кабелів, зробивши пристрої повністю бездротовими. Однак точна дата початку виробництва і орієнтовна вартість таких станцій поки не оголошені. Представники Xiaomi повідомили тільки, що презентація перших, по-справжньому бездротових зарядних систем, відбудеться не в цьому році.





ІНШІ НОВИНИ