Чергове випробування на падіння з висоти виявило проблеми у смартфонів Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21

Міцність екранів і корпусів сучасних смартфонів є однією з найважливіших характеристик пристроїв. Компанія Samsung в новій серії флагманських смартфонів Galaxy S21 для захисту дисплея використовувала надміцне скло Gorilla Glass Victus. Однак задня панель в базовій моделі Galaxy S21 виконана з пластику, а корпус має металеву рамку, що забезпечує його посилення. Тим часом в моделях Galaxy S21 Ultra і Galaxy S21 Plus корпус повністю виконаний зі скла.

Представники видання CNET порівняли стійкість до падіння на асфальт двох моделей Samsung: базової Galaxy S21 і флагманської Galaxy S21 Ultra. Результат таких випробувань багато в чому залежить від удачі і строго кажучи не є науково обґрунтованим доказом. Однак, досить слабкий захист від падіння, показаний при випробуванні, дозволить попередити користувачів про необхідність використовувати захисні чохли або бампери, навіть для топових моделей, забезпечених надміцним склом.

Уже при першому падінні з «висоти кишені» (близько одного метра) екрани Galaxy S21 і Galaxy S21 Ultra отримали незначні пошкодження у вигляді тріщин в точці приземлення. Падіння на тильну поверхню показало, що пластик більш стійкий: модель Galaxy S21 отримала дрібні подряпини, в той час як задня панель Galaxy S21 Ultra повністю покрилася сіткою тріщин.

Подальше випробування вже тріснутих смартфонів при падінні з висоти близько двох метрів, з приземленням на екран привели до повного руйнування старшої моделі Galaxy S21 Ultra. У той же час модель Galaxy S21 через зміщення центру ваги до блоку камер впала на задню панель в районі камер, і лише потім після «сальто в повітрі приземлилася на екран. В результаті камера виявилася зламаною, хоча лінзи не отримали подряпин, задня панель отримала більш помітні подряпини.

Аналогічні результати були показані і при випробуваннях компанією Allstate Protection Plan усіх трьох моделей серії Galaxy S21. Екрани розлетілися після першого ж падіння (з висоти 6 футів або 1,82 метра). Задня сторона S21 Plus і S21 Ultra також розкололася після другого падіння з тієї ж висоти (задньою панеллю вниз).

Таким чином пластикова задня панель базового Galaxy S21 показала деяку перевагу при падінні з висоти перед топовими моделями з суцільно скляним корпусом. Однак для захисту екранів все-таки доведеться використовувати захисний чохол у всіх моделях лінійки.





ІНШІ НОВИНИ