Xiaomi розпочала блокування установки Google-сервісів

Днями власники смартфонів Xiaomi виявили, що вони можуть встановити Google Mobile Service. Проблеми з установкою сервісів виникли у користувачів в Піднебесній, чиї апарати оновилися до MIUI 12.5. Саме після завантаження апдейта вони виявили, що неможливо встановити Google Mobile Services на смартфон.

Xiaomi прокоментувала ситуацію і підтвердила блокування. Зокрема, компанія заявила, що на мобільні пристрої, які спочатку постачаються без сервісів Google, тепер неможливо буде встановити пакет додатків з екосистеми GMS. Які саме моделі потрапили в список блокувань, не повідомляється. Відомо точно, що в числі них виявився Redmi K30 Ultra.

Ще раз акцентуємо увагу, що проблема з установкою Google-сервісів виникла тільки з апаратами, призначеними для китайського ринку. У випадку зі смартфонами, орієнтованими на глобальний ринок, такої проблеми немає.

Схоже, що компанія вирішила у себе на батьківщині грунтовно «підсадити» користувачів на MIUI зі штатними додатками, позбавивши їх доступу до сторонніх продуктів Google. Можливо, це відповідна реакція Xiaomi на недавні події, пов’язані з включенням її до списку санкцій в США. Але навряд чи, китайські користувачі відчувають великі незручності. Сервіси Google давно не в пошані в Китаї.





ІНШІ НОВИНИ