Qualcomm представила перший в світі 10-гігабітний модем 5G, яким будуть оснащені iPhone 2022 року

Компанія Qualcomm офіційно представила Snapdragon X65, перший в світі 5G-модем і антенну систему для смартфонів, що забезпечує теоретичну швидкість передачі даних до 10 Гб/с. Ймовірно, такі модеми отримають iPhone 2022 року.

Крім високої швидкості, модем також отримав поліпшену енергоефективність, розширене покриття для діапазонів міліметрових хвиль і частот нижче 6 ГГц, а також підтримку всіх глобальних комерційних частот mmWave, включаючи новий діапазон n259 (41 ГГц).

Як і модель Snapdragon X60, X65 може одночасно агрегувати дані з діапазонів mmWave і нижче 6 Ггц для досягнення оптимального поєднання покриття з високою швидкістю і малою затримкою. Модем працює в парі з новим антенним модулем mmWave 4-го покоління Qualcomm для розширеного покриття та енергоефективності.

Нагадуємо, що згідно з домовленістю про постачання чіпів між Apple і Qualcomm, виробник iPhone зобов’язаний використовувати модеми Snapdragon в найближчі кілька років. Швидше за все, Apple буде використовувати модем Snapdragon X60 для iPhone 2021 року, а Snapdragon X65 отримають iPhone 2022 року.

Snapdragon X65 може стати останнім модемом Qualcomm, використовуваним в iPhone, оскільки аналітики Barclays припускають, що Apple перейде на власні 5G-модем до 2023 року.





ІНШІ НОВИНИ