Oppo хоче використовувати у своїх смартфонах рухливу селф-камеру: подробиці патенту

На початку 2021 року ми бачимо багато новинок, які стосуються селф-камер. З тих пір, як смартфони стали сильно схожими один на одного, виробники використовують камери в смартфоні, як засіб виділення серед “сірої” маси і селф-камер це теж стосується.

Цікаву ідею недавно засікли у компанії Oppo. Стало відомо, що вони розробляють фронтальну камеру, яка здатна переміщатися уздовж лицьової панелі гаджета. Офіційна мета таких ускладнень – пошук нових ракурсів для любителів Селфі. Хоча нам здається, що в першу чергу таким способом, виробник хоче виділити свої смартфони «з натовпу».

Патент на таку систему, згідно новин, був випущений 28 січня 2021 року. На тридцяти сторінках було детально вказано як камера, яка знаходиться на спеціальному майданчику, може переміщатися по направляючій уздовж усієї ширини смартфона. На зображенні схематично показано як це може виглядати.

За замовчуванням камера зафіксована. Всі маніпуляції з нею можна буде робити вже безпосередньо перебуваючи в додатку «камера». Також є інформація, що в патентних документах згадуються ідеї щодо рухомої основної камери, на задній панелі.

У другій половині 2021 року очікується ряд новинок від Oppo, подивимося, чи будуть там застосовуватися нові напрацювання компанії.





ІНШІ НОВИНИ