Експерти iFixit оцінили ремонтопридатність Xiaomi Mi 11

Флагманський смартфон Xiaomi Mi 11, при створенні якого задіяні нові технології, після успішного старту продажів в Китаї в грудні 2020 року, з’явився на глобальному ринку. Новий флагман Xiaomi став першим смартфоном у світі, який використовує процесор Snapdragon 888.

Експерти ресурсу iFixit зробили традиційне розбирання пристрою з метою оцінки якості збірки смартфона і його ремонтопридатності.

Незважаючи на наявність позитивних моментів, фахівці iFixit привласнили флагману Xiaomi Mi 11 посередню оцінку по ремонтопридатності: 4 бали з 10 можливих. Серед явно позитивних моментів було відзначено, що в ході розбирання смартфона потрібна була тільки одна стандартна викрутка Phillips, що значно спрощує роботу.

Більше експерти iFixit не відзначили позитивних факторів при розбиранні смартфона. До негативних пунктів вони віднесли навіть швидкий демонтаж задньої панелі, відзначаючи при цьому малу міцність клею, що пояснюється відсутністю в Mi 11 сертифікованого за стандартами IP захисту від пилу і вологи.

Не сподобалася представникам iFixit модульна взаємопов’язана конструкція багатьох компонентів, які доведеться замінювати одночасно при поломці тільки одного з них. Відзначається трудомістка процедура заміни екрану і батареї, хоча при цьому кожен компонент можна замінити окремо.

Однак найбільше фахівцям не сподобався вигнутий скляний корпус Mi 11, який легко пошкоджується при падінні, а для демонтажу вигнутого скла будуть потрібні спеціальні інструменти, інакше воно може тріснути.

Ще один явно негативний момент, який вплинув на низьку оцінку ремонтопридатності Xiaomi Mi 11 – це заміна вбудованого під екран дактилоскопічного датчика. Сама процедура пов’язана з повним демонтажем екрану, в процесі якого він може бути пошкоджений.





ІНШІ НОВИНИ