Експерти оцінили, які програми найбільше «крадуть» особисті дані користувачів

З недавніх пір компанія Apple вимагає від розробників додатків вказувати параметри політики конфіденційності з повідомленням про дані, які вимагаються від клієнтів для контролю їх активності. Використовуючи надану в App Store і Mac App Store інформацію, експерти аналітичної служби pCloud склали список програм і розставили їх по порядку в залежності від відсотка зібраних конфіденційних даних, які без зайвих зусиль можуть опинитися в руках третіх осіб.

Очолив антирейтинг найцікавіших програм додаток Instagram збирає 79% особистих даних користувачів і Facebook, якому «необхідно» всього лише 57% відомостей про клієнтів. На третьому місці серед «мережевих злодіїв» націлених на персональні дані, знаходиться Linkedin (50%). Серед найактивніших додатків, які «полюють» за особистими даними клієнтів відзначилися Uber Eats, Trainline, YouTube, YouTube Music, Deliveroo, Duolingo і eBay.

За інформацією експертів pCloud, отримана додатками інформація далі перепродується третім особам, які в свою чергу використовують її для просування товарів або послуг.





ІНШІ НОВИНИ