Snapdragon 780G приготували для 5G смартфонів середнього рівня

Лінійка мобільних платформ Qualcomm поповниться новинкою. Сьогодні несподівано чипмейкер виклав прес-реліз чіпа Snapdragon 780G, який знайде своє застосування в потужних смартфонах середнього рівня. Перші моделі з новим процесором на борту з’являться в другому кварталі нинішнього року.

Це восьмиядерне рішення, виготовлене із застосуванням норм 5-нанометрового техпроцесу LPE від Samsung. Його архітектура включає два кластери ядер, де перший зайняла парочка ядер Kryo 670 (модифіковані Cortex-A78) з тактовою частотою 2,4 ГГц і під другий відведено під шість ядер Cortex-A55, розігнаних до частоти 1,8 ГГц. Обробку графіки поклали на відеоприскорювач Adreno 642.

До складу Snapdragоn 780G входить модем Snapdragon X53, що забезпечує роботу в мережах п’ятого покоління, заявлена ​​підтримка Wi-Fi 6E і Bluetooth 5.2. Є процесор обробки зображень Spectra 570, що дозволяє обробляти зображення з трьох камер одночасно, а також новий чіп здатний писати відео з HDR10 + і в форматі 4К з HDR. Доповнили Snapdragon 780G новим нейроннии блоком місткістю 12 TOP для прискорення виконання операцій, пов’язаних з штучним інтелектом і машинним навчанням.

Цікаво, що після закінчення короткого часу прес-реліз зник з сайту Qualcomm. З чим це пов’язано, залишається тільки здогадуватися. Можливо, чипмейкер поквапився з анонсом Snapdragon 780G. Його вирішили приберегти до релізу першого смартфона з ним на борту? Xiaomi Mi 11 Lite?





ІНШІ НОВИНИ