MediaTek стала лідером на ринку чіпів для смартфонів

В мережі постійно з’являються новини, що на ринку спостерігається дефіцит чіпів і інших комплектуючих, який збільшить ціни на електроніку. Але, схоже, що MediaTek відчуває себе добре і конвеєр працює на повну. Незважаючи на пандемію і зупинку фабрик в минулому році, тайванський виробник зумів стати компанією номер один на ринку мобільних процесорів.

До такого висновку прийшли аналітики компанії Omdia, які проаналізували минулий рік і з’ясували, що за його підсумками поставки чіпів MediaTek для мобільних пристроїв склали 351,8 млн одиниць і це на 47,8% більше, ніж роком раніше, коли чипмейкер поставив на ринок 238 млн процесорів для смартфонів. Це дозволило компанії стати лідером на ринку апаратних платформ і контролювати 27,2% частки ринку. Для порівняння в 2019 році частка MediaTek становила 17,2%.

Найбільшим замовником платформ MediaTek стала компанія Xiaomi, яка випустила 63,7 млн ​​смартфонів з ними на борту, тоді як в 2019 році цей показник дорівнював 19,7 млн ​​і за рік приріст склав 223,3%. Збільшила закупівлі чіпів і компанія Samsung, незважаючи на те, що у неї є свої процесори. Так, в 2020 році було випущено 43,3 млн мобільників південнокорейського гіганта з SoC тайванського чипмейкера і зростання склало 254,5% в порівнянні з 2019 роком.

Другим за величиною закупщиком процесорів MediaTek стала компанія Oppo, випустивши в минулому році 55,3 млн смартфонів з ними. Ще 27,89 млн платформ прикупила Realme і активно скуповувала однокристальні системи тайванського виробника Huawei.

Серед причин успіху MediaTek аналітики називають зростання попиту на бюджетні та пристрої середнього рівня, де тайванський чипмейкер зміг запропонувати конкурентноздатні процесори. Зокрема, успішною стала лінійка Dimensity. За прогнозами, в 2021 році MediaTek зможе наростити поставки чіпів і збереже за собою лідерство на ринку.





ІНШІ НОВИНИ