Xiaomi зробила те, що не змогла Apple: представлений аналог AirPower

У 2017 році Apple анонсувала зарядку AirPower для трьох пристроїв, які можна розміщувати в будь-якому місці майданчика. Але два роки по тому концерн з Купертіно зізнався в своєму безсиллі створити таку док-станцію. А ось Xiaomi змогла і вчора представила власний аналог AirPower. При цьому на її створення пішло два роки і самі роботи над нею почалися тоді, коли Apple розвела руками «у нас не вийшло».

Xiaomi поставила перед собою мету створити зарядну док-станцію, де зарядки можна домогтися в будь-якій області станції, але ще й запропонувати пристойну швидкість. І їй це вдалося. Усередині зарядної станції розташовані 19 індукційних котушок, які сплетені між собою як олімпійські кільця, вони розташовані внахлест. Таким простим рішенням в результаті і вдалося домогтися максимальної зони покриття.

Досягненням інженерів Xiaomi можна вважати те, що потужність зарядної станції становить 20 Вт. Звичайно, не рекордний показник особливо на тлі того, що в портфелі продуктів компанії вже з’явилася бездротова зарядна станція на 80 Вт. Але результат гідний і явно китайська док-станція виглядає виграшніше звичайних рішень Apple, які видають 15 Вт.

Продавати свою док-станцію Xiaomi хоче за $ 90. Задоволення не з дешевих, але на ринку немає нічого подібного і за таку ціну. Не варто забувати і те, скільки сил і ресурсів було витрачено на створення док-станції, тому нам залишається тільки порадіти за Xiaomi, що вона змогла і втерла носа Apple.





ІНШІ НОВИНИ