MediaTek може першою перевести чіпи на 4 нм і 3 нм техпроцеси

MediaTek довго носила імідж аутсайдера і того, хто постійно «зливає» Qualcomm. Але поступово тайванський чипмейкер вийшов з тіні американської компанії і вже зміг стати лідером на ринку процесорів. Далі MediaTek планує нарощувати свою присутність і хоче міцно влаштуватися серед лідерів.

Прийшло повідомлення, що тайванська компанія в числі перших переведе свої чіпи на новий і більш просунутий 4-нанометровий техпроцес. Вона стане одним з перших клієнтів TSMC, хто замовить випуск 4-нм процесорів компанії. Чи виявиться серед перших замовників MediaTek і на чіпи, вироблені по 3-нанометровим техпроцесом. Є передумови, що в боротьбі за 3-нм чіпи MediaTek виграє гонку навіть у Apple і Qualcomm. Хоча, малоймовірно, що TSMC віддасть перевагу MediaTek на шкоду інтересам Apple.

Проте, очікується, що ці зусилля не пройдуть даром і MediaTek вдасться збільшити приплив замовлень на однокристальні системи від Oppo, Vivo і Xiaomi. А ще вона зможе дати бій Qualcomm в сегменті флагманських процесорів. В кінцевому рахунку від конкуренції виграють споживачі завдяки великому вибору і ціновому протистоянню.





ІНШІ НОВИНИ