Huawei Mate X2 виявився найміцнішим серед складних смартфонів

Знаменитий блогер каналу JerryRigEverything Зак Нельсон піддав своєму фірмовому випробуванню смартфон Huawei Mate X2, що складається. Після недавнього руйнування під час тесту геймерських смартфонів ASUS ROG Phone 5 і Lenovo Legion 2 Pro експерта особливо хвилювала проблема міцності пристрою. З огляду на конструкційні особливості корпусу Huawei Mate X2, він повинен був значно поступатися моноблоковим смартфонам під час випробування на вигин. Однак, на подив і радість Нельсона, пристрій за 3000 доларів з честю витримав випробування і перевершив по міцності навіть ігрові смартфони.

На першому етапі блогер традиційно почав дряпати екрани Huawei Mate X2 предметами різної твердості за шкалою Мооса. В результаті випробування зовнішній незламний екран експерт зміг подряпати предметами з твердістю 6. Більш глибокі борозни з’явилися при впливі на дисплей із загартованого скла предметами з твердістю 7. Проте внутрішній екран, який піддається вигину і виготовлений з пластику почав дряпатися вже предметами з твердістю 2 за шкалою Мооса.

Під впливом полум’я від запальнички зовнішній екран отримував невідновлювальні пошкодження пікселів тільки після 25 секунд. При термічному випробуванні внутрішнього дисплея вже на 10 секунді пікселі чорніли і «вмирали» назавжди.

Тестування на вигин в закритому стані показало, що смартфон досить міцний і не прогинається при впливі на нього в обидві сторони. Після цього випробування Нельсон кілька разів відкрив і закрив Huawei Mate X2, довівши, що вигин не ушкодив шарніри смартфона. Піддавши вигину смартфон в розкритому стані в зворотну сторону Нельсон показав, що конструкція корпусу і шарнірів не дозволяє Mate X2 складатися в «неправильному» напрямку.





ІНШІ НОВИНИ