Xiaomi перезапустила Redmi Note 8 на чіпі від MediaTek

У 2019 Xiaomi випустила Redmi Note 8, смартфон середнього класу, який за короткий термін зміг стати одним з бестселерів китайського виробника. І тепер, через два роки, Xiaomi вирішила перевипустити Redmi Note 8 в новому образі.

Xiaomi не стала влаштовувати з запуску Redmi Note 8 2021 модельного року гучного анонсу, просто додавши його на свій глобальний сайт. Головна відмінність оновленої моделі полягає в процесорі. Так, якщо оригінальний смартфон базувався на чіпсеті Qualcomm, то нова версія отримала чіп MediaTek Helio G85. Компанію йому складають 4 Гбайт оперативної і 64 або 128 Гбайт вбудованої пам’яті з можливістю розширення. Для карти пам’яті microSD передбачений окремий слот.

Спереду у Redmi Note 8 2021 року встановлено все той же 6,3-дюймовий дисплей з роздільною здатністю Full HD, співвідношенням сторін 19,5 до 9 і захисним склом Corning Gorilla Glass 5 зверху. Над ним в невеликому U-подібному вирізу зверху ховається 13-мегапіксельна фронтальна камера з ширококутною оптикою, а позаду встановлена ​​квадрокамера з головним датчиком на 48 мегапікселів, 8-мегапіксельним модулем з надширококутним об’єктивом, 2-мегапіксельною макрокамерою і 2-мегапіксельним датчиком глибини. Там же на спинці встановлений і сканер відбитків пальців для швидкого і безпечного розблокування.

Що стосується автономності нового смартфона Redmi, то за неї відповідає акумулятор на 4000 мАг зі швидкою зарядкою потужністю 18 Вт через порт USB Type-C. А керує всім встановлена ​​на борту прошивка MIUI 12, заснована на Android 11. У числі інших особливостей новинки – 3,5-міліметровий роз’єм для навушників, NFC і ІЧ-порт.

Коли і за якою ціною оновлений Redmi Note 8 надійде в продаж, поки невідомо. Повідомляється лише, що він буде доступний в більшості країн, де представлений китайський бренд.





ІНШІ НОВИНИ