Google готує аналог Find My

Apple навчила фірмові пристрої допомагати власникам втрачених або вкрадених апаратів знаходити їх. Зробити це дозволяє додаток Find My, який з’явився в iOS 13 і з приходом iOS 15 він став ще більш просунутим. Тепер iPhone можна відстежувати навіть в тому випадку, якщо він увімкнений або налаштування скинули до заводських.

Google теж задумалася над створенням аналога, який може називатися «Find My Device Network». Про те, що подібний додаток може з’явитися в Android повідомили учасники спільноти XDA Developers. Її опис чітко вказує на те, що за допомогою її смартфон зможе визначати місце розташування вашого пристрою і апаратів інших користувачів.

У користувачів Android вже є додаток Find My Device, доступний в Play Store. Однак він може виявляти тільки ті пристрої, які увійшли в обліковий запис Google користувача. За допомогою функції «Знайти мережу пристрою» в ідеалі можна буде допомогти собі та іншим знайти свої смартфони, якщо вони не підключені до мережі.

На даний момент немає ясності, чи з’явиться ця фіча в Android 12 і коли взагалі компанія планує впровадити її. Було б розумно, якби Google не обмежувала її дію тільки пристроями Pixel. У світі налічується 3 млрд Android-пристроїв, і дана функція цілком може стати дуже популярною.





ІНШІ НОВИНИ