OnePlus планує об’єднатися з Oppo: що з цього вийде?

На ринку смартфонів очікується чергове злиття. Днями глава OnePlus Піт Лау (Pete Lau) заявив, що його компанія буде об’єднана з OnePlus. Тільки ось як буде реалізовано це об’єднання на практиці, він не уточнив. Але тепер з’явилася офіційна інформація, що проливає світло на те, в якій формі відбудеться злиття двох популярних китайських брендів.

У розпорядженні авторитетного блогера Евана Бласса (Evan Blass), більш відомого під псевдонімом Evleaks, опинився офіційний документ, в якому перераховані основні моменти об’єднання OnePlus і Oppo. Документ був складений PR-службою OnePlus.

«Після об’єднання OnePlus буде брендом Oppo, але продовжить функціонувати як незалежна організація. Після злиття фірм у нас з’явиться ще більше ресурсів для створення ще більш якісних продуктів. Це також дозволить нам підвищити ефективність нашої діяльності», – йдеться у вищезгаданому документі.

Якщо читати між рядків, то все виглядає так, ніби OnePlus по суті буде схожий на бренд Oppo та вестиме окрему діяльність, але з об’єднанням бізнес-операцій з Oppo в областях, що виходять за рамки розробки продукту. Піт Лау крім керівництва OnePlus також займе місце директора по продукції Oppo. У новому статусі він буде нести відповідальність за стратегію виробництва смартфонів обох брендів.

До речі, передвісником злиття OnePlus і Oppo стало об’єднання дослідницьких відділів, що відбулося раніше в цьому році. Але шанувальникам цих двох марок не варто чекати доленосних змін від цього злиття. Фактично, у обох компаній були спільльні власники і загальні ланцюжки поставок з моменту зародження бренду OnePlus. І Oppo, і OnePlus входять до складу групи компаній BBK поряд з іншими брендами, такими як Vivo.





ІНШІ НОВИНИ