Huawei готує до виходу недорогий 5G-смартфон на базі чіпа Qualcomm

Китайська компанія Huawei, опинившись під тиском американських санкцій, переживає зараз не найкращі часи. Їй навіть довелося продати свій успішний суббренд Honor і змиритися зі стрімким падінням своєї ринкової частки. Але здаватися Huawei не збирається і продовжує працювати над новими смартфонами. У їх числі є і недорогий смартфон на чіпсеті Qualcomm і з підтримкою стільникових мереж п’ятого покоління. Про майбутню новинку розповіли китайські інсайдери.

За даними джерел, Huawei готує до виходу відносно недорогий смартфон під назвою Maimang 10 SE, головною особливістю якого стане підтримка роботи в мережах 5G. В його основу ляже чіпсет Qualcomm Snapdragon 480, що складається з восьмиядерного процесора з тактовою частотою до 2 ГГц, графічного прискорювача Adreno 619 і 5G-модему Snapdragon X51. Об’єм оперативної пам’яті смартфона не уточнюється, але, швидше за все, він буде не менше 4 Гбайт.

Також новий смартфон буде оснащений 6,5-дюймовою дисплейною панеллю зі стандартною частотою оновлення 60 Гц і невеликим вирізом зверху під фронтальну камеру з 8-мегапіксельним сенсором. Що стосується основної камери, то вона буде включати в себе три модулі: головний з розширенням 13 мегапікселів, 2-мегапіксельний з макрооб’єктивом і 2-мегапіксельний датчик глибини. За автономну роботу буде відповідати акумуляторна батарея ємністю 5000 мАч з функцією швидкої провідної зарядки потужністю 22,5 Вт через порт USB Type-C. Згадується і про наявність функції, що перетворює смартфон в електронну книгу з монохромним екраном. Інші технічні характеристики новинки поки невідомі.

Повідомляється, що запуск Huawei Maimang 10 SE відбудеться найближчим часом, але конкретна дата не уточнюється. За межами Китаю новинка, швидше за все, буде відома під іншим ім’ям.





ІНШІ НОВИНИ