Samsung відмовиться в Galaxy S22 від нарощування мегапікселів

Мало хто буде сперечатися, що камери останніх флагманів Samsung здатні видавати гідні фото, але не кращі на ринку. Природно, що такий стан справ не влаштовує Samsung і компанія всерйоз має намір вивести свої флагмани на більш високий рівень, що стосується фотоможливостей.

Від мережевого інформатора FrontTron прийшла інформація, що смартфон з кодовим ім’ям Samsung Rainbow запропонує потрійну тильну камеру, де головний датчик має 50 Мп, є ширококутний сенсор на 12 Мп і телеоб’єктив з аналогічним розширенням, що пропонує підтримку 3-кратного збільшення. Раніше це ж джерело заявляло про те, що Samsung Rainbow – кодове ім’я смартфона Galaxy S22.

Наскільки ця інформація достовірна, складно сказати. Перехід на застосування 50 Мп виглядає логічним кроком. У минулому році Samsung представила датчик ISOCELL GN1 на 50 Мп, відмовившись від установки 108 Мп сенсора. А в цьому році вона представила його продовження – ISOCELL GN2. Це датчик розміром 1 / 1,12 “з великими пікселями 1,4 мкм. В умовах поганого зовнішнього освітлення він буде видавати знімки з роздільною¶здатністю 12,5 Мп, де розмір кожного пікселя збільшений до 2,8 мкм.

Цікаво, що раніше ходили чутки, що Galaxy S22 може отримати рекордний по вирішенню датчик на 200 Мп. З огляду на те, що раніше Samsung вже робила заяву про те, що перегляне свою практику створення сенсорів, сконцентрувавшись на тому, щоб вичавити максимум з уже освоєних технологій. Це можна трактувати, як відмову Samsung продовжувати гонку мегапікселів, брати будуть не кількістю, а якістю. Тому все ж більш імовірно, що компанія все ж піде шляхом установки 50 Мп датчика.





ІНШІ НОВИНИ