Xiaomi придумала альтернативу підекранній камері

Про що мріють багато користувачів з часів появи вирізів, моноброви, виїмок і «дірок» в екрані під фронталки? Правильно, щоб вони стали ще більшими. Але це, звичайно ж, жарт. Багато хто чекає, щоб всі ці отвори зовсім зникли, перестали спотворювати фасад пристроїв. Покласти край цим «знущанням» повинна технологія підекранної камери, але її реалізація перетворилася на довгобуд.

Потрібно придумати якийсь альтернативний варіант розміщення селф-камери. В управлінні США по патентах і торгових марках (USPTO) і Європейському патентному відомстві (EPO) була знайдена заявка Xiaomi на смартфон з фронтальною камерою, якої не видно на поверхні екрану.

Прикладені до опису ілюстрації демонструють гаджет, де об’єктив камери розташований перпендикулярно площині дисплейної панелі під її поверхнею. Для захоплення зображення при цьому використовується світловод, розташований у вузькій верхній рамці. Це передавач з гнучких оптоволокон між лінзою і датчиком.

Ось таким альтернативним способом можна буде добитися того, щоб не «свердлити» отвори в екрані під селф-модуль, при цьому уникнувши тих обмежень, які накладають проблеми зі складністю домогтися потрібного ступеня прозорості дисплея в зоні розташування селф-модуля.

Не зайвим буде в черговий раз нагадати, що це лише патент і задумка на папері. Немає ніякої інформації про плани компанії випустити смартфон з подібним рішенням. На перший погляд сама ідея не здається такою вже фантастичною і не реалізованою, але все залежить від складності виконання і її ефективності.





ІНШІ НОВИНИ