OnePlus змінила політику підтримки пристроїв і оголосила про «нову платформу»

Зближення Oppo і OnePlus останнім часом посилилося, що викликає чимало запитань як про долю самої OnePlus, так і фірмової оболонки OxygenOS. Вся справа в тому, що в Китаї компанія вже продає свої смартфони з оболонкою ColorOS і є побоювання, що згодом доля мігрувати на прошивку Oppo чекає і глобальні версії пристроїв OnePlus.

На даному етапі OnePlus запевняє, що для користувачів за межами Китаю нічого не зміниться. Для них, як і раніше будуть виходити апарати з OxygenOS. Правда, код прошивки буде переведений на більш стабільну платформу, яка є результатом з’єднання кодової бази ColorOS і OxygenOS. Але компанія запевняє, що для користувачів не зміниться зовсім нічого. Все це робиться для того, щоб поліпшити софт завдяки злиттю досвіду і знань розробників двох компаній.

Перехід на нову платформу відбудеться з оновленням до Android 12. Серед іншого компанія переглянула графік підтримки своїх пристроїв:

  • серія Nord буде отримувати по два великих поновлення Android і ще рік патчі безпеки;
  • лінійка Nord N буде задовольнятися тільки одним оновленням до актуальної версії Android, але оновлення безпеки на пристрої будуть приходити протягом 3-х років;
  • флагмани OnePlus (включаючи моделі T і R) можуть розраховувати на три великих оновлення Android і на 4 роки патчів безпеки. Це правило актуальне для пристроїв, починаючи з серії OnePlus 8.




ІНШІ НОВИНИ